Ingrediënten
Voor 4 personen - Bereidingstijd: 30 min.
- 2 kg mosselen, schoongemaakt
- 300 g risottorijst
- 1 ui, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- 40 g parmezaanschilfers
- 800 ml witte wijn
- 1 l visfond
- 1 el plantaardige olie
- 30 g boter
- 1 plukje saffraandraadje
- ½ bosje peterselie
- peper en zout
Bereiding
Kook de mosselen gaar in voldoende water aangelengd met 500 milliliter witte wijn, 2 teentjes knoflook en de peterselie.
Haal de mosselen uit hun schelp.
Stoof de ui samen met het resterende teentje knoflook aan in de olie. Voeg de rijst en de saffraandraadjes toe en bak de rijst glazig. Schenk er dan de resterende wijn bij en laat volledig inkoken.
Voeg beetje per beetje de warme visfond toe en laat eerst inkoken alvorens visfond toe te voegen. Doe dit tot de rijst beetgaar is.
Haal van het vuur en roer er de mosselen, de boter en de parmezaanschilfers door. Laat enkele minuten rusten en serveer dan de risotto.