forel papillot
Ingrediënten

Voor 4 personen - Bereidingstijd 30 min.

  • 4 forellen
  • 300 g basmatirijst
  • 2 gele paprika's
  • 1 bosje lente-uitje
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 limoen
  • 2 cm gember
  • 4 takjes koriander
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • peper en zout
Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de forellen onder koud water. Dep ze goed droog.

Snij de lente-uitjes in ringetjes. Schil en rasp de gember. Pluk de korianderblaadjes. Ontpit de gele paprika en snij in lange reepjes. Meng de sojasaus met de sesamolie, de geraspte gember, de korianderblaadjes en het sap van 1 limoen.

Kruid de forellen aan binnen- en buitenkant met peper en zout. Schep in elk vis een lepel van de saus met de koriander. Leg elke vis op een stuk bakpapier en schik er de reepjes paprika, de plakjes knoflook en de helft van de lente-uitjes rond. Lepel er de rest van de saus rond. Vouw de pakketjes zorgvuldig dicht en knoop vast met een touwtje.

Zet de pakketjes 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Kook de rijst: breng 500 milliliter water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Meng er dan de rest van de lente-uitjes door. Serveer bij de papillotten.